SagaLife on syntynyt syksyllä 2012 polttavasta, sisäisestä halusta luoda käsillä kauniita, yksilöllisiä tuotteita, jotka huomataan käyttäessäsi niitä.

SagaLifen tarina alkoi tuolloin virkatuista ja huovutetuista koruista, sekä virkatuista asusteista, yrityksen toimiessa siinä ohella myös ompelupalveluna.

Myöhemmin, 2013 mukaan tulivat kierrätysnahasta valmistetut korut.

Tänään SagaLife panostaa pitkälle kierrätykseen ja ekologisuuteen.

Koruissa pyritään käyttämään mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä- ja luonnonmateriaaleja, kuten nahkakoruissa käytetty teollisuuden ylijäämänahka. Virkatut korut taas ovat valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten puuvillalangasta.

SagaLifen jokainen tuote on oma yksilönsä.

Rakkaudella ja suurella tunteella, pienellä työhuoneella kotonani Forssassa, käsin valmistettu. Siten, jokainen myynnissä oleva tuote aavistuksen poikkeaa toisistaan.

Alkuvuodesta 2019 valikoimiin tulivat myös runojeni pohjalta valmistetut korut, kuten Hilja Enkelinsiipi-korvakorut ja Vilma sydänkorvakorut.

SagaLifen takana hyörii Saga Salin-Topp, äiti ja isoäiti. Runoilija, joka on julkaissut kaksi runokirjaa.

Koulutuksestani mainittakoon vaatetusalan artesaanin, vaatetusalan suunnitteluteknikon, työntutkijan ja ammatinopettajan opinnot.

Varttunut olen yrittäjäperheessä, enkä edes taida muistaa toisenlaista, kuin yrittäjäelämää. Isäni toimi yrittäjänä jo syntyessäni, joten yrittämisen realistisuus tuli tutuksi lapsesta asti, pitkine työpäivineen, yhteisten lomien puuttumisineen ja kuitenkin myös tietynlaisen yrittäjän oman itsensä ”herrana” toimimisen tuomana vapautena.

Oman ensimmäisen yritykseni, someron Ompelutyö perustin jo vuonna 1993, lasten ollessa pieniä. Yrityksessäni valmistin mittatilausvaatteita, urheiluvaatteita sarjoina, lastenvaatteita, sekä tein vaatteiden korjausta ja muodistusta. 

Yrittäminen, käsillä tekeminen ja kirjoittaminen, ovat minulle elämäntapa, eivät vain työ.

 

Saga Salin-Topp/yrittäjä SagaLife